A támfalak

A rézsűk helyett remek alternatívát nyújtanak a támfalak is, amelyek a kert két különböző szinten elhelyezkedő része között biztosítja az átmenetet.

Fontos azonban figyelembe venni a költségeket is, mivel a támfalak alkalmazása a kertünkben költségesebb, mint a rézsűk alkalmazása, mindazonáltal a támfal jelentősen növelheti a kert esztétikai megjelenését.

tamfal

A támfal magassága a szintkülönbségtől függ. Figyeljünk azonban az anyagára is. Az a legjobb, ha minél természetesebb és világos kőfajtát alkalmazunk. Tovább növelhetjük az esztétikai megjelenést, ha megmunkált köveket használunk.

Ugyan olcsóbb megoldást jelent a betonfalak használata, azonban eléggé lehangoló látványt tud nyújtani. A téglafal se számít túl drágának, viszont a színe kirí a kertből, így ezt sem feltétlenül ajánljuk.

tamfal2

A kövek közötti hézagokba sziklakerti növényeket ültetünk, melyek megelevenítik, színesítik ezt a kerti elemet.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.