A szép pázsitért meg kell dolgozni

Ha gyönyörű szép pázsitot szeretnénk magunknak, azért alaposan meg kell dolgoznunk és persze némi anyagi befektetést is igényel  dolog. Jöjjön néhány hasznos tanács, hogy az idei évben is büszkén mutogathassuk a gyepünket a szomszédoknak.

A telet követően az egyik első feladtunk a tél során összegyűlt hulladékok (levelek, faágak, stb.) eltakarítása. Fontos, hogy már ilyenkor egyengessük el a különböző vakondtúrásokat is.

fu2

Tavasszal, ahogy megindul a növények fejlődése, akkor célszerű fogasolni a pázsitot, hogy ezzel kicsit fellazítsuk a gyepet és kiirtsuk a gyomnövényeket is. A fellazítás hatására a víz és a levegő és könnyebben jut el a pázsit gyökereihez is.

Mivel a gyepnek a megfelelő fejlődéshez sok tápanyagra van szüksége, ezért célszerű tavasszal egy trágyázást is megejteni. Ezt akár már április elején megtehetjük. Az első nyírásra is április elején keríthetünk sort, amelyet egészen októberig 8-10 naponta rendszeresen el kell végeznünk az időjárástól függően.

fu

A fűnyírás mellett nagyon fontos, hogy a gyomokat is rendszeresen irtsuk. Ezt gyomlálással és különböző gyomirtó szerek kiszórásával érhetjük el.

Ahogy megjönnek a melegebb napok el kell kezdenünk a gyep öntözését is. A lehullott csapadék mennyiségétől függően általában 200 – 300 mm pótlást kell biztosítanunk a pázsit számára a megfelelő növekedéshez.

funyiras

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.