A kő mint alapanyag használata a kertben

A követ, mint alapanyagot az emberiség már a kezdetek óta használja. A évezredek során rengeteg dologra használtuk fel. Az elején még csak eszközöket készítettünk belőle (pl. kőbalta), majd egyre inkább elterjedt az építkezések során is használata (pl. piramisok). Manapság ismét divatos a kő használata, a kertekben a természetességével egyedi hangulatot tud teremteni. Szerencsére napjainkban már nem nekünk magunknak kell megmunkálnunk a követ, hanem a boltban már készen vehetjük meg. A követ rengeteg mindenre használhatjuk: készíthetünk belőle tipegőt, kerti utat, támfalat, sziklakertet, lépcsőt, padot vagy akár leburkolhatjuk vele a teraszt is. Ebből is látszik, hogy milyen sokszínű a felhasználása.

kertépítő, kertépítés Budapest, kertépítő Budapest, kertépítés

kertöntöző, kertöntöző Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A kő használata során nem számít, hogy modern vagy hagyományosabb kertünk van, mivel mindkettőben nyugodtan alkalmazható. Nem számít, hogy szabálytalan vagy szabályos formákat használunk, mivel előbbivel a természetes jelleget lehet kihangsúlyozni, utóbbival pedig az épített jelleget. Hogy melyik megoldást választjuk, az csak a kertünktől függ. Ha úgy tartja kedvünk, akkor a kövek közötti hézagokat nyugodtan kitölthetjük zúzottkővel is, így még inkább kiemelhetjük a követ.

kerttervező,, kerttervező Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.