A kertépítés menete

Felmérés

Egy szép kert felépítéséhez elengedhetetlen, hogy személyesen is megtekintsük, mivel fogunk dolgozni, felmérjük a környéket, az adottságokat, a meglévő növényeket, meglévő berendezéseket, a talaj szerkezetét, a kert tájolását és méretét. Ekkor készítünk egy manuálét, amin feltüntetjük a kert felmért adatait.

Árajánlat

A felmérés után elkészül az árajánlatunk, ami tartalmazza az elvégzendő munkálatok, a beépítendő anyagok, növények listáját és azok árait. Az elfogadott árajánlat után elkezdődhetnek a munkálatok az Önnel egyeztetett időpontban.

Tereprendezés

A munkát a szükséges földmunkálatokkal, tereprendezéssel, esetleg vegyszeres kezelésekkel kezdjük. Ezzel egyidejűleg lehet telepíteni az öntözőrendszert és az egyéb esetleges kertberendezéseket, tereptárgyakat, amennyiben ezt szeretné.

Ültetés

Ez után kerül sor a növények, fák, örökzöldek beültetésére és a finom tereprendezésre a füvesítés elvégzéséhez. A füvesítés vagy gyepszőnyegezés kérdése sok tanakodást szokott okozni, ezért igyekszünk megválaszolni az ezzel kapcsolatos általános kérdéseket.

Gyepszőnyegezés vagy füvesítés, megoszlanak a vélemények pro és kontra, természetesen a legfőbb érv az egyszerű fűmagos füvesítés mellett az alacsony ára. Viszonylagos dolog ez, gondoljuk bele, a gyepszőnyeget egy-másfél évig nevelték, tápozták, öntözték, gyomirtózták, és még ki tudja milyen munkafolyamatokat élt át, mire a kertünkbe kerül.

Ezt nekünk is meg kell tennünk a magunk füvével, ha olyant szeretnénk, mint amilyeneket a legszebb kertekben és filmekben látunk. Vagyis rengeteg munkánk lesz a fűvel és az eredmény is bizonytalan. Így a befektetett munkát is figyelembe véve lehet, hogy jobban járunk a gyepszőnyeggel, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Egy vetett fű felület ráadásul nagyon sokáig nem használható rendeltetésszerűen. Ezzel ellentétben a gyepszőnyeggel borított kert, akár másnap is alkalmas egy kis napozásra.

Átadás

Ez után kerül sor a kert átadására ahol elmondjuk a továbbiakban elvégzendő munkálatokat, hogy a kert ne csak most legyen szép hanem mindenkor örömet okozzon Önnek és családjának.

 

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítés kertépítő budapest, kertépítés menete, kertépítése árak budapest