A kerítések és a kapuk

Ha esetleg mégsem sövényből szeretnénk a kertünk kerítését “elkészíteni”, akkor maradnak alternatívaként a kerítések.

A kerítések esetében egyből el kell döntenünk egy fontos kérdést: szeretnénk, hogy a szomszédok, illetve az arra járók megcsodálhassák a gyönyörű kertünket vagy inkább szeretnénk elrejteni a kíváncsi szemek elől? A kerítésünk kiválasztása ettől fog függni.

kerites

Szintén el kell dönteni, hogy milyen  célból építjük a kerítést. Szeretnénk megvédeni vele magunkat és a birtokunkat vagy egyszerűen csak meg szeretnénk akadályozni, hogy az emberek belássanak az utcáról a kertünkbe.

Ezek a döntések elsősorban az anyagválasztást fogják befolyásolni, másrészről pedig a kerítés magasságát. Hiszen például ha csak egy díszkerítést szeretnénk, akkor az bőven elég, ha mondjuk csak derékig ér, míg ha szeretné, hogy ne lássanak be, akkor egy legalább 2 méter magas kerítésre lesz szüksége.

kapu

Az anyagát tekintve lehet a kerítés készülhet kőből, betonból téglából, fából, illetve akár fémből is. Az, hogy nekünk melyiket érdemes választanunk, függ a környezettől is, hiszen mindegyiknek megvan a saját hatása. Célszerű olyat választani, amely szépen illeszkedik a környezetbe.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.