A gyep kártevői

A szépen megművelt és gondozott gyep csodás látványt tud biztosítani a szemlélődök számára. Azonban, ha nem vigyázunk, akkor számos kártevő teheti tönkre a munkánkat.

Ha azt vesszük észre, hogy a gyepünkön hirtelen foltokban különböző elváltozások jelennek meg, illetve kiszárad helyenként a pázsit, akkor jól tesszük, ha arra gondolunk, hogy valamilyen kártevő rovar okozhatja a gondokat.

kártevők, kerttervezés, kerttervezés Budapest, öntözőrendszerek, öntözőrendszerek Budapest

Sajnos gyakori probléma, hogy a különböző kártevő rovarok (pl. lárvák, hangyák, stb.) megjelennek a kertünkben. Ilyenkor jó segítséget nyújthatnak számunkra, az úgynevezett harapós gombák. Ez egy olyan készítmény, amelyet kifejezetten azért hozták létre, hogy a segítségükkel kedvezőtlen életfeltételeket teremtsünk a kártevő rovarok számára a kertünkben.

Több ilyen készítményt is találunk. Általában fel kell oldanunk vízben a használati utasításban írt mennyiséget, majd vagy egy permetezővel kipermetezni, illetve ezt követően nem árt, ha egy alapos öntözés során belemossuk a földbe. Figyeljünk arra is, hogy a legtöbb változata természetesen nem keverhető gombaölő szerekkel. Szükség esetén a kezelést 10-12 naponta nyugodtan meg lehet ismételni, amíg el nem érjük a kívánt eredményt.

kert kártevői, kertöntözés, kertöntözés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.