A füvesítés leggyakoribb hibái II. rész

A múlt héten már összeszedtünk egy 5-ös listát a füvesítés leggyakoribb hibáiról, ezen a héten ezt a listát folytatjuk.

6. A fűmagot túl mélyen vagy túl sekélyen dolgozzuk be a talajba

A vetést követően a magokat a talaj felső 1 centiméteres rétegébe kell bedolgoznunk. A fűmagnak szüksége van a fejlődéséhez oxigénre és fényre is, éppen ezért kell a megfelelő mélységbe ültetni és nem mélyebbre. Ha pedig nem elég mélyre ültetjük, akkor kiszáradhat, illetve a madarak is problémát jelenthetnek.

7. Nem hengereljük

hengerelés, füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

A füvesítés során kétszer kell hengerelnünk: első alkalommal a tereprendezést követően még a vetés előtt, hogy a talajban lévő süppedések még a vetés előtt előjöjjenek és így gereblyével kijavíthassuk a talajt. Második alkalommal a vetést követően kell hengerelni, amire a talaj tömörítése miatt van szükség.

8. A műtrágyázás kihagyása

műtrágya, műtrágyázás, füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

A füvesítés során a folyamatosan jó eredményt érhetünk el a műtrágya használatával, de az egyik talán legfontosabb lépés a vetést követő műtrágyázás, amely segíti a füvet a kezdeti fejlődésében, így gyorsan kapunk szép pázsitot.

9. Elégtelen öntözés a vetés után

öntözés, öntözés Budapest, füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

A füvesítés követően szintén nagyon fontos feladatunk a folyamatos öntözés. Ez nagymértékben befolyásolja, hogy sikeres-e a füvesítésünk vagy sem. A talaj felső néhány centiméterét folyamatosan nedvesen kell tartanunk, legalább 2-3 héten keresztül. Ehhez napi 3-4 locsolásra lesz szükségünk, persze ez az időjárástól is függ. Ezt segítheti egy automata öntözőrendszer használata.

10. A vetés túlöntözése

kertöntözés, kertöntözés Budapest, kertöntöző, kertöntöző Budapest, füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

Az öntözés nagyon fontos, ezt már láthattuk az előző pontban is. Azonban arra is figyelnünk kell, hogy ne vigyük túlzásba. Ehhez akár az is elegendő, ha egy esősebb időszak jön és az eső mellett még mi is megöntözünk. A teljes csírázást követően pedig amúgy is szükséges, hogy ritkábban öntözzünk.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.